Блокадата по българо-гръцката граница продължава

Общество

03-02-2016, 07:08

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

БЧК се включва тази сутрин в акцията по доставяне на храна и вода за блокираните

Няма промяна в обстановката на граничния пункт "Промахон-Кулата“, въпреки уверенията, които протестиращите гръцки фермери дадоха, че снощи  ще започнат да пропускат и товарните автомобили. До този момент няма раздвижване в близо 15-километровата колона от чакащи камиони. блокирани остават са два гранични пункта
Българският червен кръст (БЧК) се включва в акцията по осигуряване на храна и вода за хората, блокирани на българо-гръцката граница. Председателят на доброволческата организация Христо Григоров съобщи за "Хоризонт", че в сряда около девет часа екипите ще има в района на граничен пункт "Кулата“ , а по-късно и на "Илинден“.
С оглед информацията, че на гръцка територия също има бедстващи шофьори и пътници , Григоров поясни, че ще поискат от гръцките гранични власти хора от БЧК да бъдат допуснати и до територията на южната ни съседка, за да осигурят храна и вода на хората.
Ще бъде отправен апел и към гръцката организация на Червения кръст да се включи в акцията в помощ на изпадналите в беда заради протестната блокада на българо-гръцката граница.