Проф. Танев ще подаде оставка, става съветник на премиера

Политика

30-01-2016, 16:30

Снимка:

"24 часа"

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Депутати от Гражданския съвет на РБ и проф. Т.Танев се срещнаха с премиера, позицията им за Кунева ясна в понеделник

Проф. Тодор Танев щее подада оставка, но става съветник на премиера Борисов по въпросите на образованието. През целия ден днес вървяха спекулации, че професорът отказва да подаде оставка. Следобед депутати от Гражданския съвет на РБ и професорът посетиха премиера в  Министерски съвет. "Премиерът имаше въпроси към нас. Това е неформална среща и не мога да давам информация за нея. Това каза на излизане от Министерски съвет Гроздан Караджов, който заедно с колегите си от гражданския съвет на Реформаторския блок - Иван Иванов, Мартин Димитров и Петър Славов, са били на среща с премиера Бойко Борисов, съобщи "24 часа онлайн".
На срещата е присъствал и министърът на образованието проф. Тодор Танев, чиято оставка Борисов поиска в четвъртък. Танев, обаче, излезе с кола от МС и така избегна медиите.
Караджов обясни, че въпросите на премиера не били свързани с номинацията на РБ на Меглена Кунева за нов министър на образованието. Той каза и, че Борисов не е искал от тях да молят Танев да си подаде оставката. На въпрос дали има съпротива от страна на Танев да го направи, Караджов посъветва медиите да попитат самия Танев. "Не знам за информация нито в едната посока, нито в другата. Ние имаме добра оценка за работата на министъра и смятаме, че той е достоен човек", каза Караджов.
Той посочи, че в понеделник ще се събира гражданският съвет на РБ, но предварително няма да каже нищо. На въпрос дали има други варианти, въпреки номинацията на Кунева, Караджов обясни, че има всякакви възможности. "Тези решения не се взимат при премиера", заяви Караджов.