Габриела Петрова се завръща за "Нощта на шампионите"

Спорт

30-01-2016, 11:48

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Състезателката в тройния скок бе на подготвителен лагер за Олимпийските игри в Рио де Жанейро

"Спортист за годината 2015" Габриела Петрова каца от Полша късно днес, буквално часове преди специалната церемония "Нощта на шампионите", по време на която Министерството на младежта и спорта (ММС) и тотото ще наградят най-добрите спортисти и треньори за 2015 г. с премии от общо 200 000 лв.

Състезателката в тройния скок от спортен клуб по лека атлетика "Локомотив Пловдив" до вчера бе на подготвителен лагер за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. "Доволни сме от проведените тренировки", информират от Полша Габи и наставникът и Атанас Атанасов. Една от най-красивите и талантливи наши атлетки държи да изкаже благодарност на хората "в сянка", които подпомагат нейния успех – треньори и спонсори на клуба.

"Наемът на залата за тренировки, част от спортните екипи, лагерите, които не се поемат от федерацията, рекламните материали – за всичко това ни помага пловдивската "Биофреш", уточнява тя. Фирмата, производител на висококачествена козметика от българско розово масло, е спонсор на клуба от 4 години. "Без тази финансова подкрепа няма как да създаваме шампиони", подчертава и треньорът Атанасов.

Дали Габи ще стане и първата носителка на "Венец на победителя", ще стане ясно по време на "Нощта на шампионите" - на 31 януари (неделя) в "Рейнбоу плаза" в София от 19 ч. Новият почетен знак на Министерството на младежта и спорта ще връчи за първи път на церемонията министър Красен Кралев. Награждаването ще бъде предавано пряко по БНТ. Водещи ще са Симона Пейчева и Део.