Настимир Ананиев: Съсредоточени сме в осъществяването на реформите

Мисия Добрич

29-01-2016, 16:45

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Движение България на гражданите” с младежка организация в Добрич

Промените в Изборното законодателство също са ключови за РБ

Съсредоточени сме в осъществяването на реформите. Очакваме меморандумът с ГЕРБ да бъде подписан до 2 седмици, чрез него изваждаме пред скоби ключовите за нас сектори, в които трябва да бъде постигнат видим напредък в следващите месеци, това каза в Добрич Настимир Ананиев, народен представител от Реформаторския блок и заместник-председател на „Движение България на гражданите“.
През първата година на управлението беше осигурена стабилност, а сега искаме забързване на реформите в секторите здравеопазване, образование, енергетика, администрация, каза Ананиев. Вниманието до този момент беше съсредоточено върху Конституцията и това доведе до забавяне в останалите сектори, но сега всичко трябва да продължи с по-големи темпове, допълни той.
Промените в Изборното законодателство също са ключови за РБ, заяви депутатът. Освен за въвеждане на електронното гласуване като възможност чрез закона, ще настояваме за въвеждането на адресната регистрация, за която от ДБГ се обявихме още през 2013 год, защото това е един от работещите методи за справяне с „мъртвите души“ в избирателните списъци, добави Ананиев. Според думите му на следващите избори машинното гласуване трябва да бъде въведено в голяма част от изборните секции, тъй като това ще облекчи изборния процес и ще намали възможността за манипулации на вота.
Относно предложението за нов министър на образованието Настимир Ананиев заяви, че РБ ще вземе решението единно, така както с единодушие бе приета позицията за искане на оставките на ВСС. Той заяви, че проф. Танев е работил по една от най-трудните реформи, които трябва да бъдат продължени.
Настимир Ананиев и Стефан Марков, общински съветник в Столична община от ДБГ от РБ, присъстваха на учредяването на младежката структура на ДБГ в Добрич, която беше оглавена от Михаел Игнатов, общински съветник от ДБГ от РБ в града.