Държавната проверка на Симеоновски лифт приключи: Съоръжението е в пълна техническа изправност

Проверката на Държавна агенция за метрологичен и технически контрол на Симеоновски лифт е приключила с категоричното заключение, че съоръжението е в пълна техническа изправност – това съобщават от „Витоша ски“ АД.
Последните инспекции са преминали на 27.01.2016, като са извършени 10 последователни изпитания на затварящия механизъм в кабина 111. Установено е, че той се заключва нормално и при всички заключвания палецът заема нормалното си положение. Проверяващите са извършили и изпитания с упражняване на натиск върху крилата на вратата, като тя е останала затворена.
Освен кабина 111, комисията на Държавна агенция за метрологичен и технически контрол провери и всички други функциониращи кабини, като не са открити неизправности. Дадено е разрешение те да бъдат отново пуснати в експлоатация.
„Витоша ски“ ще продължи да поддържа работещите съоръжения в ПП Витоша в пълна техническа изправност, като същевременно апелираме към всички посетители на парка да спазват инструкциите за безопасност при тяхната експлоатация. Изразяваме отново тревогата си от станалия инцидент и очакваме компетентните органи да завършат своята работа и да изяснят случая докрай.