Мексиканският гранд Америка може да бъде ръководен от Христо Стоичков

Настоящият работодател на Камата го е препоръчал

Легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков е сред вариантите за треньор на мексиканския гранд Америка, информират медиите в латиноамериканската държава.

Настоящият наставник на Америка Игнасио Амбрис е пред уволнение. Любопитното е, че Камата е бил препоръчан на собственика на клуба Емилио Аскарага от настоящия си работодател – шефът на телевизия „Унивисион“, където Стоичков е коментатор.

Както е известно, Христо Стоичков е сред кандидатите за селекционер на националния отбор на Казахстан. Той не е работил като треньор от лятото на 2013 г., когато за кратко водеше ЦСКА, а преди това беше начело на Литекс. През треньорската си кариера е работил в националния отбор на България, испанския Селта и южноафриканския Мамелоди Съндаунс.

Клуб Америка е 16 пъти шампион на Мексико, 5-кратен носител на Купата на страната и има 6 титли от Шампионската лига на КОНКАКАФ.  В момента тимът е шести в първенството на страната, като след три изиграни кръга в шампионата Клаусура има 4 спечелени точки. В първенството Апертура завърши на шеста позиция, на седем точки зад шампиона УНАМ Пумас.