МMC и БСТ ще наградят най-добрите спортисти на България

"Нощта на шампионите" ще се проведе на 31 януари в Рейнбоу Плаза

На церемония „Нощта на шампионите“ Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор ще наградят най-добрите спортисти и треньори за 2015 г. в шест категории. Наградите са в категориите „Млад спортист на България до 14 години“, „Млад спортист на България до 23 години“, „Спортист с увреждания на България“, „Отбор на България“, „Треньор на България“ и „Спортист на България“. Отличените и техните треньори ще получат парични премии на обща стойност 200 000 лева, осигурени от Българския спортен тотализатор.
За първи път на церемонията от министър Красен Кралев ще бъде връчен и новият почетен знак на Министерството на младежта и спорта – „Венец на победителя“.
Церемонията за награждаване на най-добрите спортисти и треньори на 2015 г. „Нощта на шампионите“ ще се проведе на 31 януари 2016 г. в Rainbow Plaza и ще бъде предавана пряко по БНТ1 от 19.00 часа. Водещи на церемонията ще бъдат Део и Симона Пейчева.

Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор традиционно връчват награди за спортист и треньор на годината. Тази година за първи път ще бъдат връчени и парични премии на млади спортисти, на отбор и на спортист с увреждания.