Кабинетът разшири щата в просветното министерство за светка на МВР

Политика

27-01-2016, 13:01

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Във ведомството по отбрана оптимизират управлението на инвестиции и държавни имоти

Министерският съвет прие постановление, с което увеличи с 20 щата числения състав в Министерството на образованието и науката. Те ще бъдат разпределени между Главна дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми" и дирекция "Държавна собственост и обществени поръчки" и са компенсирани с намаление на щата на МВР.


Увеличението на бройките се налага от нарасналите отговорности на МОН и функциите и задълженията, свързани с изпълнението на ОП "Наука и образование за интелигентен растеж" и ОП "Региони в растеж". Чрез тях ще се гарантира осигуряване на планирането, управлението, изпълнението, наблюдението, оценката и контрола на дейностите по оперативните програми.


Одобрена беше и промяна в Устройствения правилник на Министерството на отбраната. Тя регламентира сливането на две административни структури от специализираната администрация на ведомството – дирекция "Отбранителна аквизиция" и Главна дирекция "Инфраструктура на отбраната", в Главна дирекция "Отбранителна аквизиция". Целта е да се оптимизира осъществяването на едни от най-съществените и отговорни дейности, обезпечаващи ръководство на инвестиционната политика и управлението на предоставените на министерството държавни имоти.