Джордж Лукас изказа мнението си за „Силата се пробужда“

Той изказа разочарованието си от работата на Джей Джей Абрамс и „Дисни“, а после се извини и ги похвали

Холивудският режисьор и продуцент Джордж Лукас сподели мнението си за седмия епизод на сагата "Междузвездни войни".

По време на интервю създателят на поредицата призна, че е разочарован от филма "Силата се пробужда." Според него, режисьорът Джей Джей Абрамс е направил ретро епизод, докато Лукас винаги се е опитвал да снима нова серия на "Междузвездни войни", която да е различна от предишната. Той добави, че студиото „Уолт Дисни“ гледа на неговите филми, като на роби.

Лукас продаде правата за „Междузвездни войни“ на компанията „Дисни“ през 2012 г., спечелвайки 4 милиарда долара. След това, се оттегли от работата по новите епизоди. Режисьорът обясни, че студиото не се интересува от това.

По-късно, Лукас се извини на филмовата компания оправдавайки се с думите:

„Сгреших като използвах много неподходяща аналогия и за това аз се извинявам, работих с Дисни в продължение на 40 години и ги избрах за пазителите на „Междузвездни войни“, защото уважавам много компанията и ръководството на Боб Айгър. "

"Дисни върши невероятна работа да се грижи за разширяване на франчайза, аз рядко излизам с изказвания, за да изяснявам чувствата си, но смятам, че е важно да стане ясно, че съм развълнуван, че Дисни има франчайза и го развива в такива вълнуващи посоки в киното, телевизията и парковете. " 

Лукас завърши изявлението хвалейки добрата работа на Джей Джей Абрамс и Катлийн Кенеди за направеното с Междузвездни войни: „Силата се пробужда“.

"Повечето от всичко аз съм впечатлен от рекордния блокбъстър успех на новия филм и съм много горд с Джей Джей и Катлийн."

Междузвездни войни: „Силата се пробужда“ е на път да се превърне в най-големия бокс-офис успех на всички времена.