Ван Гаал опропасти пореден мач на Манчестър Юнайтед

Трябва да бъде сменен

След загубата на Манчестър Юнайтед от Саутхямптън с 0:1 насред "Олд Трафорд", камерата спря на един характерен кадър.

В един момент даваха в едър план една жена с очила от трибуните, която в стил "Еминем" с отсечени и категорични движения сочеше в една посока и изразяваше безкрайното си възмущение.
Миг след това, кадърът се премести в посоката, която сочеше възмутената жена. В едър план даваха как Ван Гаал с наведена глава върви към тунела. Чуваха се разбира се мощни освирквания. И все по негов адрес.

Откакто по стадионите в Англия няма правостоящи места, публиката която ходи на мачове има по семеен характер. И съответно е по-търпелива. Но явно търпението на привържениците на "червените дяволи" стигна точка на кипене.

Вярно е,че сега,ако дойде друг треньор ще трябва да яде надробеното от Ван Гаал. Но пък оставане на Ван Гаал до края на сезона рискува Манчестър Юнайтед да завърши на място,което няма да му даде никакво участие в Европа. Също така и шансовете за взимане на Купа ще изглеждат илюзорни.

Не би било редно, в очакване на голям треньор през лятото, до края на сезона да бъде употребен легендата и настоящ помощник-треньор Райън Гигс. Та нали след време, или защо не от лятото, той може да поеме отбора.

Какъв холандец е Ван Гаал след като изповядва предпазлив стил на игра? Холандия винаги се е харесвала на хората защото означава атака, атака и пак атака. А и нима колос като Манчестър Юнайтед трябва да играе в отбранителен стил. Поне да усъвършенства хитростта на контратаките. А то и това го няма при Ван Гаал.

Христо Стоичков прозорливо каза за него още преди близо 20 години какво представлява този така наречен треньор. Рибери наскоро говори как Байерн се бе опарил от Ван Гаал.

Сега дойде ред и на великия Манчестър Юнайтед да се докосне до неговите безумия. Ван Гаал трябва да бъде сменен. Колкото по-скоро на "Олд Трафорд" се отърват от този човек, толкова по-добре...