Наджи Шенсой: Пирин ще гони пловдивските Локо и Ботев

Само на Балканите се водят по две подготовки на сезон

Треньорът на Пирин (Благоевград) Наджи Шенсой обяви целите на "орлетата" в "А" група през пролетта на пресконференция преди заминаването на тима за 18-дневен лагер в Турция. Специалистът предупреди, че футболистите не трябва да се отпускат след като стана ясно, че Литекс е изваден от групата, а напротив - трябва да са мотивирани да гонят отборите през тях – "Ботев" и Локомотив, а защо не и следващите.

„Ако сме доволни на тази позиция, която имаме в момента, значи мислим малко. Трябва да гоним отборите пред нас, за да се развива отборът, както и индивидуалностите“, обясни в типичния си стил Шенсой.

„За съжаление реалностите на Балканите са такива. Вече не е модерно, не е разумно дори да се водят по две подготовки на сезон. Това остана само при нас. Всички водещи футболни сили приеха тези правила, но това е свързано с развитието на базите“, обясни Шенсой, посочвайки негативите от дългата пауза в първенството на България.

„Не е нормално един месец почивка и след това два месеца подготовка. Трудно се хваща спортната форма в такъв момент“, заключи косоварят.

Треньорът на Пирин е доволен от първия етап от подготовката, въпреки че се наложи "орлетата" да я съкратят заради лошото време. „Имахме прекрасни условия в Бресник, но за съжаление природата ни изигра лоша шега“, добави Шенсой.

"Орлетата" ще изиграят шест контроли в Анталия. Първата ще бъда на 28 януари - срещу полски отбор, като пълната програма по дати и часове ще бъде ясна след пристигането на тима в Турция.