Министър Кралев посети базата в Белмекен

Там се готвят голяма част от елитните спортисти на България

Министърът на спорта Красен Кралев инспектира базата Белмекен, където се готвят голяма част от елитните спортисти на България. Вчера заедно с директора на Национална спортна база Пламен Манолов той провери условията за престой и подготовка и даде препоръки за нещата, които трябва да се подобрят. Инспектирани бяха залите, медицинският център, кухненският бокс и теренът, на който предстои цялостен ремонт.

В посещението на Кралев бе включена и двучасова тренировка на националния отбор по бокс със спаринги на най-добрите ни боксьори, а компания на министъра правеше шефът на федерацията Красимир Инински.

"Боксьорите работят много добре. Вижда се, че кубинският треньор Хоел Солер Арате разбира какво прави. Подобрил е много работата с крака и като цяло там нещата вървят добре. Напреднали са много. Има още време състезателите да се подготвят отлично за квалификационните турнири за олимпийските игри", коментира Кралев.

В базата министърът се срещна с Румяна Нейкова и гребците от националния отбор, както и със световната шампионка по кану-каяк Станилия Стаменова.