ПГ на Патриотите с нов зам.-председател

Политика

22-01-2016, 12:25

Снимка:

©offnews.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Удрят ракията от домашните казани

Ракията качи градуса на Патриотичния фронт

Полина Карастоянова се оттегли от поста

Полина Карастоянова вече не е зам.-председател на парламентарната група на Патриотичния фронт, обяви днес председателят на НС Цецка Цачева. На мястото на Карастоянова за зам.-председател е избран Борис Ячев - бивш депутат от ВМРО, а сега представител на ВМРО-НИЕ, коалиционен партньор на НФСБ.


Карастоянова се раздели с поста си, след като през декември подкрепи поправки за завишения акциз за селските казани за ракия над 550 литра и изискването ракията да се вари само от юли до януари. Депутатката си навлече гнева на съпредседателя на ПФ Валери Симеонов, който я обвини, че е подкрепила лобистки поправки в полза на големите производители и свали политическото си доверие от нея. "Селският казан се е превърнал от векове в българската агора, в място, където се решават не само местните, но и националните и световните проблеми", отсече тогава Симеонов.


Полина Карастоянова, която е председател на комисията по култура и медии, е напуснала зам.-председателското място по собствено желание, за да не дразни съпредседателя, коментираха от групата. До изключването й така и не се стигна, след като другият лидер на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов (ВМРО) я защити.


Депутатката влезе в парламента от квотата на партията на Слави Бинев, която малко преди изборите се вля в НФСБ на Валери Симеонов.