АББА се събраха отново, но само за една вечер

Бившият им колега Бьорн Улвеус отвори таверна по образец на заведението от филма „Мама Миа!“

Великолепната четворка от култовата шведска поп банда АББА се събраха за рядка съвместна публична изява, присъствайки на откриването на ресторант в Стокхолм, вдъхновен от мюзикъла „Мама Миа!”, съобщава „Дейли Телеграф”.

Бени Андерсон, Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгста се появиха в сряда вечерта за откриването на гръцката таверна на бившият им колега и член на групата Бьорн Улвеус, където гостите бяха поканени да пеят песни на АББА.

Членовете на групата не пяха и не позираха за снимки заедно и отхвърлиха вероятността да излязат някога отново заедно на сцена, като Андерсон заяви: „Не мисля, че може да се случи”. „Ние сме тук, за да се забавляваме”, добави Улвеус.

Ресторантът, в който музиканти и актьори си взаимодействат със сервитьори и гости е вдъхновен от стила на гръцкия остров, показан в мюзикъла и филма „Мама Миа!”, но Улвеус казва: „Това тук е една съвсем различна история”.

И все пак обстановката е доста гръцка – маслинови дръвчета, сувенири от „Мама Миа”, синьо-бели покривки са част от украсата, а на баровете се предлага узо.

И докато някои от забавленията са на шведски, песните все още се изпълняват на английски и беше съобщено, че скоро ще има и английска версия на програмата.

АББА превзе света през 70-те и началото на 80-те години на миналия век с хитове като Waterloo и Dancing Queen.

Известният квартет, в който някога двойките бяха женени, не са виждани заедно от 2008 г. и в петък, на откриването на заведението на Бьорн, те дойдоха отделно един от друг.

Въпреки настоятелните призиви да се съберат отново и фактът, че преди около 10 години им бяха предлагани 1 млрд. долара, за да се съберат пак на сцената, Андерсон още преди 2 години обяви, че това няма как да се случи.