Жребият за Купата на България по волейбол мъже бе изтеглен

Славия ще играе със Звездец (Горна Малина)

В офиса на Българска федерация по волейбол бе изтеглен жребият за първия етап от турнира за Купата на България при мъжете. На старта на надпреварта участие взимат седем отбора от А „НВГ“ и девет отбора от втората група в България - Висшата лига.
 
Ето осемте двойки за първия кръг:
Мач №1: „Славия“ (София) – „Звездец“ (Горна Малина)
Мач №2: „Черно море“ (Варна) – „Дунав“ (Русе)
Мач №3: „Доростол“ (Силистра) – „Виктория Волей“ (Пловдив)
Мач №4: „Черноморец“  (Бяла) – „Ботев“ (Луковит)
Мач №5: „Етрополе“ (Етрополе) – „Верея Волей“ (Стара Загора)
Мач № 6: „Изгрев“ (Ябланица) – „Град“ (Белоградчик)
Мач №7: „Попово 09“  (Попово) – „Ботев“ (Ихтиман)
Мач №8: „Раковски 1964“ (Севлиево) – „Академик“ (Благоевград)
 
Първият кръг ще се проведе на 27 януари (сряда), като поради лошите метерорологични условия се дава толеранс от три дни около тази дата за провеждането на двубоите. По реграмент клубовете от по-долната група са домакини на отборите от по-горната. Домакинството на среща при два отбора от една и съща група бе определено чрез жребий. Допълнително ще бъдат оповестени датите и часовете на мачовете, след подаване на информация от клубовете.

В първия етап от Купата на България се играе на елиминационен принцип до оставане на два отбора, които ще продължат във втората фаза. Всички срещи ще се изиграят в три кръга – съответно на 27 януари (сряда) - първи кръг, 3 февруари (сряда) – втори кръг и 10 февруари (сряда) – трети кръг.

Схемата за втория кръг предвижда да се срещнат помежду си победителите от мач № 1 и 2, победителите от мач № 3 и 4, победителите от мач № 5 и 6 и победителите от мач № 7 и 8.