Да се въведе вероучение в училище, народът ще стане по-добър

Призова свещеник на погребението на 18-годишния Тодор от Враца

Десетки съученици, роднини и приятели си взеха последно сбогом с 18-годишния Тодор Йорданов от Враца, който почина след побой в центъра на града миналия вторник. Погребението беше извършено във врачанския квартал "Кулата", където е родният дом на младежа, предаде БНР.


Присъстващи на погребението споделиха: Какво трябва да помним ли? Чисто и просто да знаем, че трябва първо да опитваме да решаваме проблемите с човешка приказка, да избягваме да се стига до насилие. Стигне ли се до насилие, хората спират да мислят, а това не води до нищо добро.


Местният свещеник отец Ириней призова управляващите да въведат вероучение като мярка срещу агресията:
Много моля властимащите - да се въведе вероучение. Народът ще стане много по-друг.

 

Учителят по история на Тодор Ива Спасова посочи: Децата са все още в шок. Много трудно го преживяват. Трябва да разберат, че има надежда да живеят в по-сигурен и по-спокоен свят.

 

Димитър Марков, директор на училището, в което Тодор трябваше да завърши тази година, отбеляза: Всички трябва най-сетне да се обединят в тази нашата държава и да разберем, че приоритет са децата - бъдещето на България и от празни думи това да се превърне във висша цел. Това е възможно, когато всички институции работят в синхрон, професионално и със сърце.

 

За побоя са обвинени братята Иван и Десислав Дамянови, които се намират под домашен арест. Мярката се протестира и от прокуратурата, и от защитата. Обвинението иска те да бъдат задържани "под стража", защото се разследват за умишлено убийство по хулигански подбуди. Адвокатите на обвиняемите пледират за по-лека мярка, защото няма доказателства, че двамата братя са причинили смъртта на Тодор.