Радан Кънев призовава структурите на ДСБ да са готови за предсрочни избори през май

Животът

18-01-2016, 18:35

Снимка:

vesti.bg

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Няма да прави нова партия, а нов политически проект

Лидерът на ДСБ Радан Кънев ще призове членовете на организацията да бъдат готови за предсрочни парламентарни избори през месец май 2016 година. Това съобщи на пресконференция във Велико Търново лично той. Апелът ще бъде направен на Националното съвещание на партията, което ще се проведе на 23 януари.
„Без ДСБ дясно реформаторско управление не може да има в България, а България не може да си позволи друго. Без да надценяваме себе си, виждаме, че напускането, оттеглянето на подкрепата ни за правителството,  рязко дестабилизира управлението в страната и много рязко намали, да не кажа - приключи шансовете на втория кабинет на Борисов да управлява пълен мандат”, коментира Кънев. По негови думи постоянно кризисната обстановка,  с непрекъснато настъпващи интереси и на Турция, и на Русия на българска територия и с огромен натиск на мафиотските кръгове вътре в страната може да бъде управлявана само от смело реформаторско управление, което да не се колебае да предприеме необходимите промени, да не се колебае да влиза в директен сблъсък с мафията и да не се колебае да защитава националния интерес пред домогванията на двете бивши източни империи.
Не виждам особен смисъл да се правят нови партии, каза председателят на ДСБ, но не отрече, че подготвя нов политически проект, чието обявяване  въпрос на политическа тактика. „Вярвам, че ДСБ има бъдеще. Тя има бъдеще в радикално отваряне към всички хора и организации, които искат промяна”.