Даниел Генов: Не съм имал предложение от ЦСКА

В Пирин имам приятели и ще свикна бързо

Разделилият се с "Ботев" (Пловдив) Даниел Генов заяви в интервю за Блиц, че е избрал Пирин (Благоевград) пред три други предложения. Две от тях са били от български клубове, като крилото категорично подчерта, че никой от ЦСКА не го е търсил. Както е известно, Генов беше свързван с трансфер при "червените", но в крайна сметка се озова при "орлетата".

- Дани, уточнено ли е всичко с Пирин и подписа ли договора си?
- Да, разбрахме се, подписах за шест месеца.

- С кой номер ще играеш?
- Взех номер 8.

- Имаше ли други предложения?
- Да, искаха ме в още два наши клуба, както и в един румънски отбор, но избрах Пирин и ще дам всичко от себе си, за да помогна на тима да остане в "А" група.

- От ЦСКА търсиха ли те?
- Никой от ЦСКА не ме е търсил. Не знам защо се пишеше толкова упорито по тази тема. Катерогично заявявам, че мой трансфер в ЦСКА не е стоял на дневен ред. Стана ми неприятно като прочетох измислицата, че съм отказал на ЦСКА. Как да откажа, като никой не ме е търсил?

- Съжаляваш ли за престоя в "Ботев"? Лятото предпочете "канарчетата" пред Литекс.
- Няма защо да съжалявам. Преминаването ми в "Ботев" не го считам за грешка, защото от 20 мача играх в 19. Просто треньорът така е преценил. Има си свои виждания. Дори и сега, ако трябваше пак да избирам "Ботев" или Литекс, отново бих избрал да отида в "Ботев".

- Кой от Пирин те потърси и треньорът Наджи Шенсой гарантира ли ти титулярно място?
- Мениджърът ми Михаил Михайлов уреди нещата. А за титулярно място няма какво да коментирам. Никъде не е сигурно. Може би само Меси, Роналдо и още няколко футболисти са бетонирани титуляри. Всички други трябва да се борим и доказваме във всяка тренировка и всеки мач.

- С Пирин ще се бориш за оцеляване в "А" група. Имаш ли по-високи цели и амбиции?
- Надявам се бързо да се наложа и с головете си да помогна на Пирин да се изкачи колкото се може по-нагоре в класирането. Засега съм тук и не мисля за друго.

- Имаш ли приятели в Пирин?
- Да, и е добре, защото ми помагат за адаптацията.

- Боли ли те още за случилото се с Локомотив (София)?
- Винаги ще ме боли. Още нямам обяснение защо се случи това нещо с Локомотив. Бяхме уникален отбор, надявам се един ден отново да играя в Локомотив.