Митрополит Антоний откри център за бедстващи българи

Свят

17-01-2016, 16:46

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

500 000 лв е отпуснала България на православния ни храм в Белин

Навръх рождения и имения си празник митрополитът ни в Европа Антоний откри нов социален център към българския храм в Берлин. Правителството отпусна средства за реконструкцията и в момента към черквата "Св. цар Борис Покръстител" наши сънародници, които искат да се върнат в родината, но нямат средства, ще получават топла храна и баня.

Центърът е с максимален капацитет 60 души, разполага със спално помещение, кухненски бокс, всекидневна с голяма библиотека, към която ще действа и неделно училище. Храмът в Берлин е разположен в красив парк. Сградата е притежание на протестантската църква и е предоставена на Българската православна църква срещу символичния наем от 1 евро.

През годините държавата е отпуснала общо около 500 000 лева, за да се превърнат руините в красив митрополитски храм.

„Много съм щастлива, че една прекрасна идея, насочена изцяло в помощ на хората, вече е реализирана успешно. През есента на м.г. с молба за съдействие към мен се обърна митрополит Антоний, който ми разказа за намеренията си“, съобщи във Фейсбук омбудсманът Мая Манолова. И посочи адреса  на черквата: Kirchhof Jerusalem, Hermannstr. 84-90, 12051 Berlin.