Лагерфелд обвинен в укриване на милиони от данъци

Дизайнерът не декларирал доходи от издателска дейност

Известният моден дизайнер Карл Лагерфелд е заподозрян в укриване на доходи в размер на 15 милиона паунда (20 милиона евро) от дейността си като фотограф, както и от публикуване на художествени албуми. Според полицията, творческият директор на френската къща „Шанел“ мамил френските данъчни, според Daily Mail.
За машинациите 82-годишният Лагерфелд използвал британско дружество за прикритие. Според следователите, в сградата на модното издателство 7L в Париж се намирала чуждестранна фирма, чрез която бизнесменът прекарвал недекларирания доход. Интересното е, че самата издателска къща не е реализирала печалба, и затова не плащала данъци.
Представители на Лагерфелд, а също и на френските данъчни служители, засега не са коментирали новината за възможно финансово престъпление на дизайнера.
Немският моден дизайнер и фотограф Карл Лагерфелд основана неговата собствена марка Karl Lagerfeld Impression през 1974. Той е работил с фирми Chloé, Krizia, Charles Jourdan и Fendi, а през 1983 г. става творчески директор на френската модна къща Chanel.

Дизайнерът е и собственик на най-богатата котка в света.