Бъчварова за критиките към МВР: Тъпи ченгеджийски номера

Тълкувам ги като посегателство срещу сигурността, заключи вицепремиерът

Атаките към МВР целят да се дестабилизира правителството - преди началото на парламентарния сезон какви са изявленията на политическите партии? МВР се оказа основна тема. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след заседание на Министерски съвет. "Много ценя съветите и критиките, когато са основателни, но няма да приема случаи, когато се правят опити да се дестабилизира МВР, за да не работи. Хора, групи, кръгове, чиито пряк интерес е МВР да не работи добре, с този факт трябва да сме наясно всички", заяви вицепремиерът.


И посочи, че има опити да се овладее МВР от различи групи, "с различни емоции и интереси". "Всеки опит да се критикува МВР с обиди и нелепи твърдения - типично ченгеджийски номера, тълкувам като посегателство срещу обществената и национална сигурност", каза МВР-министърът. "Този натиск не е просто срещу Бъчварова, а срещу хората, които работят за националната сигурност. Разчитам българските медии да проявят тази степен на отговорност и професионализъм, в която успяват да отчитат обективните факти и да разделят новината от коментара й. Правило, което напоследък е загърбено", заяви вицепремиерът.


Както е известно преди два дни от КРИБ излязоха с гневна декларация срещу работата на силовото ведомство по установяването на извършителите на последните поръчкови убийства на бизнесмени. Вчера премиерът Бойко Борисов защити Бъчварова от нападките и бе категоричен, че разстрелите ще бъдат разкрити.