Меси ще прибавя още рекорди за "Златната топка"

1994 ще остане завинаги годината на Стоичков в най-престижната индивидуална награда

След 2009, 2010, 2011,2012 дойде ред и на 2015 за триумфите на Лео Меси като носител на "Златната топка" на "Франс Футбол".

Още през 2012 Меси спечели приза четири поредни пъти и би рекорда от три награди една след друга на Мишел Платини в периода от 1983,1984 и 1985. Другите двама, които са по три пъти носители на "Златната топка"  са футболния естет Йохан Кройф (1971,1973,1974) и Марко Ван Бастен (1988,1989,1992).

Името на Христо Стоичков ще остане завинаги сред избраните кавалери на най-високото индивидуално отличие "Златната топка". На 19 декември 1994 година в окъпаното от светлина телевизионно студио на Канал Плюс в Париж Христо придружен от своя ментор Йохан Кройф видя сбъднатата си мечта.

В този контекст за мечтите на всеки футболист да притежава "Златната топка" думите на Лео Меси,че разменя трофеи за Световна купа звучат логично,но пресилено.

Да, след като Лео за пети път взе "Златната топка" сигурно тръпката не е като при първата,но това е най-голямото индивидуално отличие за футболист в света.

И колкото и Меси да няма егото на Кристиано Роналдо, все пак сигурно осъзнава,че неговият рекорд тепърва трудно ще бъде победен. Разбира се,ако след време не се намери нов Меси,който да тръгне към невъзможния засега поход.
А и да не се забравя,че в момента Лео Меси е на 28 години и има потенциал да прибави поне още поне две "Златни топки".

Като може би по- ценна от първата през 2012 би била една такава през 2018. Тогава ще бъде световното първенство в Русия и ако неговата Аржентина стане световен шампион Лео ще е наистина на върха на щастието.

А през предстоящата 2016 се отваря път на европейски играч да спечели "Златната топка". За тази цел Кристиано Роналдо трябва да направи много силно първенство във Франция с Португалия.
Потенциален и не толкова изненадващ кандидат би изглеждал неговият съотборник от Реал Карим бензема. Разбира се има три условия Бензема да грабне приза. Нефутболното е да бъде оправдан за аферата "Секстейп" и да се върне при "петлите" през парадния вход. И тук идват футболните условия. Първото е да прави през годината силни и запомнящи се мачове при своя ментор и настоящ треньор в Реал Зинедин Зидан. И после разбира се с Франция да спечели европейското първенство у дома. Или поне да бъде на финал,но да направи много силни игри.

Засега да оставим Меси да се радва на петата, колкото и да мисли за световна купа. През годината освен Кристиано Роналдо и Карим Бензема може постоянството в играта да възнагради друг логичен,или нелогичен кандидат за продължаващата да вълнува "Златна топка".
Надпреварата тръгна и тепърва предстои...