Сашо Дончев: Около доставките на „Овергаз” се разигра фарс

Портфейл

10-01-2016, 07:31

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Утре ще стане ясна съдбата им

Каква ще е съдбата на доставките на „Овергаз” ще стане ясно в понеделник. Това заяви изпълнителният директор на компанията Сашо Дончев, цитиран от Нова телевизия.
Това е първото изявление пред медиите, след като „Газпром” спря доставките за компанията му от 1 януари, а снабдяването на потребителите със синьо гориво беше поето от обществения доставчик „Булгаргаз”.
"Преди Нова година станахме свидетели на някакъв фарс, който и до този момент не мога да разбера каква му беше целта. Аз не знам кои са сценаристите, но във всеки случай беше много лошо изиграно всичко. От нещо, което е ежедневие на технолозите, се направи проблем – също непонятно какъв.” – коментира Дончев.
Той отрече "Овергаз" да има какъвто и да било конфликт с „Газпром”. "Нямам разговори с руските си партньори по простата причина, че те сега са във ваканция. В понеделник със сигурност ще имам разговори. При всички случаи позицията на Европейската комисия ми е ясна и тя е в защита на конкуренцията, а не в защита на Сашо Дончев или „Овергаз.” – поясни още той.