Застрелян е собственикът на модна къща "Агресия" /обновена/

Крими

09-01-2016, 11:45

Снимка:

news.fachion.bg

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Александър Антов загубил наскоро съпругата си, фирмата му подписала договор с "Армани"

Ново брутално убийство на бизнесмен в София. Застрелян е собственикът на модна къща „Агресия", съобщава Нова телевизия. Около 19:00 часа снощи 63-годишният Александър Антов излязъл да разхожда кучето си, но не се прибрал. Близките му го пуснали за издирване. Тази сутрин е намерен убит в Бистрица.

Поне 2 са куршумите в главата на убития вчера бизнесмен Александър Антов, допълва "24 часа". Има и няколко изстрела в тялото на собственика на модна къща "Агресия".

Убитият Александър Антов живеел във вилната зона на Бистрица, пише „24 часа онлайн., като се позовава на разкази на съседи на убития.Нанесъл се там със семейството си преди повече от 15 години. Домът му е от най-луксозните в квартала. Има собствена бариера и охрана.
Самият Антов не общувал със съседите си, които рядко го виждали. Винаги, обаче, ги поздравявал сърдечно и се спирал, за да поговорят, когато все пак се засичали, разказват те
Антов е един от българските индустриалци с реален голям бял бизнес, уточнява още „24 часа онлайн”. Собственикът преживял голяма лична драма в края на 2015 г. и направил сериозен професионален пробив. В края на годината починала съпругата му, с която почти 2 години и половина бил неотлъчно, заради тежко заболяване - тумор в главата. Антов до последно лично се грижел за всяка нейна нужда .
Малко преди края на 2015 г., фирма "Агресия" подписва голям договор със световната марка "Армани", което е голям успех за компанията, която е една от най-модерните в България, шивашки фабрики. Колегите от екипа му често го питали защо дава толкова сериозни зпалати на дизайнерите и на шивачите си. Недоумявали, когато услужвал често с пари на бизнесмени. Единственото изречение, с което Антов отговарял - "Имал съм, дал съм".
"Агресия" шиеше костюмите на почти всички български отбори за олимпиадите, на известни българи.
Според негови приятели, Антов е бил може би, най-скромният български бизнесмен. Отказвал да дава интервюта, не търсел място в първите редове на работодателските и бизнес организации. Много дискретен. Човек, който никога не е поискал услуга от клиентите - някои от които имат сериозна власт в държавата.
"Антов е бял бизнесмен, не пере ничии пари, а с лично можене разшири невероятно бизнеса си. Единственото, което ми хрумва е, че някой много иска марката "Агресия" да я няма. Но това няма да стане, тъй като дъщеря му Мая от години е гърбът на Сашо в бизнеса", споделя известен архитект, близък приятел на Антов.
Според кмета на Бистрица Николай Гюров най-вероятно става въпрос за битова драма, а убийството е аматьорско, тъй като мястото цялото е осветено и е пълно с камери". Той обясни, че Антов е бил много земен човек и по никакъв начин не изглеждал притеснен и не се е движел с охрана. Всички записи от камерите в района са иззети от униформените и в момента те се преглеждат в СДВР.