Нивото на заплаха за Запада е по-високо от септември 2001-а в САЩ

Свят

07-01-2016, 17:24

Снимка:

sueddeutsche.de

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Алармира германската служба за външно разузнаване BND

Германската служба за външно разузнаване BND предупреди, че сегашното ниво на терористична заплаха за Запада е по-високо от 2001 г., годината на терористичните атаки в САЩ, съобщават германски медии, цитирани от нюз.бг. Според БНД терористични групировки като ДАЕШ и "Ал Кайда" били по-мощни от когато и да било преди.   


"Ситуацията за Запада сега е несравнимо по-опасна (в сравнение с 2001 г.)", се посочва в анализ на BND, до който достъп е получил германския в. "Зюддойче цайтунг". Броят на "терористичните доброволци от Запада преминава всички допустими граници", се допълва в разработката на германското разузнаване.


Германската разузнавателната служба подчертава, че използването на военна сила за борбата срещу тероризма ще бъде неефективно в дългосрочен план, а джихадистката идеология трябва да бъде "унищожена из основи”.


ДАЕШ, радикална сунитска терористична групировка, която овладя обширни територии в Ирак и Сирия, и която извърши мащабни терористични нападения, популяризира своята радикална идеология сред младите хора по целия свят, особено чрез социалните медии.