Стойчо Стоев: Левски трябва да направи селекция за да се конкурира с Лудогорец

Надявам се да има развитие в привличането на футболистите

Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев заяви, че до дни в състава се очакват нови попълнения, а от селекцията зависи доколко „сините“ ще са конкурентоспособни на шампиона Лудогорец за титлата в родната А група.

„В събота чакаме нов играч. Всичко е уговорено и го чакаме да пристигне, но винаги нещо може да се случи. Други двама също в събота ще кажат Да или Не. И евентуално другата седмица до сряда за още двама ще се знае. В Турция може би ще бъдем изградени като отбор“, коментира Стоев.

Попитан за шансовете на тима да се конкурира с Лудогорец за титлата в шампионата, Стоев заяви: „Дайте да направим селекция и тогава мога да бъда по-обстоен и по-реален в това, което се опитвам да кажа. Левски и много преди мен си е поставял високи цели. Въпросът е доколко в момента кореспондират с реалността е друг въпрос, Но сезонът няма да ни е проформа и да чакаме да приключи, а искаме да сме достоен противник на Лудогорец.“

Стойчо Стоев заяви още, че „сините“ нямат интерес към Илия Миланов от Литекс. „За съжаление на българския пазар няма чак толкова българи, които по моите виждания да са готови да свършат нужната работа на Левски“, каза Стоев.

По темата за бъдещето за Литекс и евентуалното им изваждане от А група, треньорът на Левски заяви: „Реално, изхождайки от факта, че бихме станали с пасив от пет точки, ние сме потърпевши в този случай. Естествено предпочитам Литекс да остане в А група.“

„Когато взимаш един футболист за 0 лева, то ти почти си сбъркал. Значи някъде има проблем, ако няма отбор. Пак ви казвам, в този момент ние не бързаме. Знам колко играчи съм гледал, колко много съм отказал, точно от гледна точка, за да не сбъркаме, както бъркахме досега, понеже освобождаваме футболисти и нямаме голяма група от футболисти. Ние може пак да сбъркаме, но сега се стремим да не правим грешките от миналата зима и лятото. Не искам да казвам като бройка играчи. Надяваме се да има развитие в тяхното привличане“, коментира още Стойчо Стоев.

„Белаид и Гаджев не са вече наши състезатели. Гаджев има договор с Рубин Казан от 1-и януари, който влиза в действие, а за Белаид се знаеше, че напуска още декември“, сподели още Стойчо Стоев и обясни за процеса на селекцията в Левски:

„Играчите се гледат се първо от скаутите. После след като се одобрят се дават на мен и после, ако аз ги одобря се преговаря с клубовете и при съгласие се привличат играчите.“