Бием Русия и сме на полуфинал

Пламен Константинов ще заложи на същите играчи от мача с Финландия

Още вторият мач на България на олимпийската квалификация в Берлин до голяма степен ще реши съдбата на "лъвовете". Тази вечер от 19 часа в "Макс Шмелинг Хале" в германската столица момчетата на Пламен Константинов се изправят срещу Русия в директен спор за място на полуфиналите. Двубоят можете да проследите с Gong.bg.

В първия си мач в надпреварата в сряда България постигна очакваната победа над Финландия с 3:1 гейма (29:27, 25:15, 23:25, 25:22), а предвид многото проблеми в отбора, Пламен Константинов призна след това, че нашите волейболисти ще хвърлят сили в един от двата си оставащи мача в зависимост от развоя на срещата Франция - Русия.

В нея "петлите" победиха с 3:1 гейма, което направи именно днешния мач ключов за България. При победа Владо Николов и компания на практика ще си осигурят място на полуфиналите и така ще могат да спестят сили в двубоя си с Франция.

Очаква се Пламен Константинов да заложи на същия състав от двубоя с Финландия: Владимир Николов, Виктор Йосифов, Тодор Скримов, Мирослав Градинаров, Николай Николов, Георги Братоев (разпределител); либеро - Теодор Салпаров. Николай Пенчев все още се възстановява от пневмонията и евентуално ще влезе в игра в мача с Франция.