Министър Кралев ще подкрепя нашите волейболисти в Берлин

Президентът на родната централа Данчо Лазаров също е в германската столица

Спортният министър Красен Кралев е в Берлин, където ще подкрепя националите по волейбол на олимпийската квалификация. С отбора потегли и президентът на родната централа Данчо Лазаров, очаква се и малка група фенове от София да бъде на трибуните. Нашите стартират срещу Финландия, останалите съперници в групата са Франция и Русия. В другата четворка са Германия, Полша, Сърбия и Белгия.

„Наскоро загубихме два мача от Сърбия и междувременно се опитваме да решим някои проблеми - заяви Пламен Константинов на официалната пресконференция. - Това е турнир с изключително силна конкуренция и вярвам, че едва ли можем да предскажем кой ще го спечели, защото всеки тим тук има качествата да представлява Европа на олимпиадата.“

Отборът ни излетя от София до Виена около час по-късно и поради тази причина бе забавен самолетът до Берлин. Така състезателите имаха време само да оставят чантите си в хотела и пристигнаха едва 30-ина минути преди началния час, даден от организаторите за първата им тренировка в понеделник вечерта в „Макс Шмелинг хале“. Вчера тимът имаше фитнес, днес сутринта отново е предвидено занимание в официалната зала.

Към проблемите за Константинов от контузени състезатели се добави и настинка на един от основните посрещачи Николай Пенчев. Лекарят на дима обаче „атакува“ вирусите и се очаква Пенчев да бъде готов за първата битка с финландците.