Валежите днес спират временно

Общество

04-01-2016, 07:08

Снимка:

news.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Непочистени пътища и неподготвени шофьори вчера блокираха трафика, автобус с пътници закъса във Врачанско

В първия за годината работен ден валежите ще временно ще спрат, но след обяд и привечер от запад отново ще се активизират, ще са предимно от сняг, само по Черноморието ще вали дъжд ятърът в Източна България постепенно ще се ориентира от изток-югоизток, докато в северозападните райони ще остане от североизток. Максималните температури ще са от минус 8° – минус 2° в Северна България до 2 – 4 в крайните югозападни райони и по брега на морето.
Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.
Над планините ще бъде облачно и ветровито. След временно спиране на валежите, след обяд и привечер отново ще завали сняг. Ще духа силен югозападен, по високите и открити части - до бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 5°.
По Черноморието ще бъде облачно, сутринта все още на много места с превалявания от сняг. През деня валежите временно ще спрат, но привечер от запад отново ще се активизират. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който привечер ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 2° и 4°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода ще е 4° - 7°.

Автобус с пътници е закъсал вчера следобед на влизане в село Малорад, област Враца. Той е тръгнал от Козлодуй за София, но така и не стигнал до крайната си точка.
Шофьорът на автобуса е загубил контрол над управлението и предната гума на автобуса е попадала в канавка. Повече от шест часа пътниците са чакали в читалището на селото друг автобус, който да ги транспортира до София. В крайна сметка, когато фирмата-превозвач все пак успя да изпрати друг автобус, в Малорад бяха останали само част от хората, тъй като останалите бяха намерили вече друг начин да стигнат до столицата.
Около 23.00 часа или близо седем часа след инцидента автобусът е бил изтеглен успешно от канавката

Непочистени пътища блокераха трафика вчера в цялата страна, катастрофи станаха край Казанлък, Стара Загора и др., показа Нова телевизия.