Психолог, облечен като Дядо Коледа, събра около 400 лева

Димитър Савов от Гоце Делчев ги дари на Центъра за настаняване от семеен тип

Психологът Димитър Савов от Гоце Делчев по време на коледните и новогодишните празници със своята атрактивна идея стана един от известните и най-ревностните радели час по-скоро да бъдат събрани средства за оборудването на залата по музикотерапия в Центъра за настаняване от семеен тип, в който самият той работи, съобщи infomreja.bg. 

Средства за оборудване на такава зала се събират от дарения от миналата година, като кампанията продължава, съобщи директорът на Центъра за деца и младежи с увреждания  Бисер Младенов. 

За да се включи в благотворителната кампания залата по музикотерапия да стане по-скоро факт, младият психолог предложи атрактивна идея на свои близки, роднини и приятели, а именно - да се облече в костюма на щедрия и добър Дядо Коледа и да посети децата по домовете им, за да им подари по възможно най-впечатляващ начин подаръците, разбира се, срещу скромно възнаграждение. 

Така Димитър Савов дари за каузата на социалното заведение, в което работи, събраната по негова инициатива сума от 400 лева за оборудването на залата.

"Силно сме впечатлени всички от благородния жест на Митко Савов, надяваме се и други хора да се отзоват и да ни помогнат", коментира директорът на центъра Бисер Младенов.

Той допълни, че всички, които имат желание да помогнат за каузата, могат да направят дарение в сградата на новия Център за настаняване от семеен тип, изградено за децата със специални потребности от община Гоце Делчев, който се намира на територията на бившата казарма.