Завръщането след празниците ще мине през студ и сняг

Общество

03-01-2016, 09:35

Снимка:

sinoptik.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

От 14.00 ч. до 20.00 ч. днес ще бъде ограничено движението на МПС с тегло над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътни направления

Голямото прибиране след празниците продължава, но пикът ще бъде днес. Първите задръствания по тази причина се образуваха още вчера по обяд, когато имаше километрична опашка от автомобили на пътя между Банско и Симитли.
Очаква се днес движението да бъде допълнително усложнено заради снеговалеж, който през деня ще се усили, според прогнозата на НИМХ-БАН. На места са възможни и поледици.
Сняг вали в областите София, Благоевград, Видин, Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Ямбол, Пазарджик, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Сливен, Търговище, Враца, Плевен, района на гр. Бяла и района на Тополовград.
Пътните настилки в цялата страна са предимно сухи, по усойните места и в планинските райони са влажни, заскрежени, обработени и опесъчени, съобщи пресцентърът на Агенцията "Пътна инфраструктура".
За повишаване на безопасността на движението при засиления трафик в последния от почивните дни, днес от 10.00 ч. до 16.30 ч. по пътя Перник-София, посока София, през Владая, ще има две ленти за движение - от бензиностанцията на "Лукойл" до пункта на "Пътна полиция" при Владая. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно.
От 14.00 ч. до 20.00 ч. днес ще бъде ограничено движението на моторните превозни средства с тегло над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътни направления.
Очаква се интензивно движение на входовете на София по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", и по пътя София-Кулата.
Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция".