Арестуваха актьор от сериала „Клуб Веселие“ за детска порнография

Задържането на заподозрения е станало с помощта на "доверен информатор"

Американският музикант и актьор Марк Салинг, станал известен с ролята си в телевизионния сериал "Клуб Веселие" (Glee) е арестуван по подозрение за притежание на детска порнография, съобщава Ройтерс.

Според говорителя на полицията Лиляна Пресиадо, актьорът е бил задържан от полицаи, които са действали в рамките на издадена заповед за обиск за наличие на порнографски материали от интернет с участието на деца.

Заповедта за ареста била връчена на актьора в неговия дом в Сънленд на север от Лос Анджелис, след което той бил откаран в един от полицейските участъци на мегаполиса. След това е бил освободен под гаранция срещу 20 хиляди долара. Той ще бъде изслушан от съд в Лос Анджелис на 22 януари.

Това не е първата среща на Марк Салинг с органите на реда. През 2013 година жена подаде срещу него иск в съда за битово и сексуално насилие.

Задържането на Салинг станало с помощта на "доверен информатор". В компютъра на актьора били открити хиляди снимки с детска порнография.

Повече подробности не бяха оповестени. Случаят ще бъде предаден на прокуратурата за решение за повдигане на обвинение срещу 33-годишният актьор.

Салинг дебютира в киното с роля в хорър филма "Децата на царевицата 4: Жътвата" през 1996. Въпреки това, славата го споходи през 2009 г., когато получи ролята на Ноа  Пакерман в сериите на Райън Мърфи "Клуб Веселие". През 2010 името му бе свързано с лолитката Селена Гомез.

Съгласно действащото законодателство на САЩ, за посещаване на уеб сайтове с детска порнография, както и за съхранение, обвиняемият може да се получи до пет години лишаване от свобода, както и за разпространението на неподходящо съдържание - до 11 години.