Свидетел срещу Галеви открит мъртъв (обновена)

Миланов алармирал, че се чувства заплашен

В Дупница е открит мъртъв основен свидетел по делото срещу братя Галеви, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града. Полицията е открила труповете на местния предприемач Пламен Миланов и 33-годишна жена, негов служител. Към момента не е ясно дали става въпрос за убийство. Телата на двамата са били открити в апартамент на Миланов на ул. „Княз Борис” в центъра на града. По тях няма следи от насилие.

Около полунощ труповете бяха откарани към съдебен лекар в Кюстендил. 49-годишният Пламен Миланов от една година е представител за града на един от мобилните оператори, а 33-годишната жена е негова служителка. На 29 декември двамата не са се прибрали по домовете си и сутринта на 30 декември близките им са ги обявили за издирване. Снощи таксиметров шофьор, близък на Пламен, забелязал автомобила му паркиран в близост до сградата, в която освен офисите на мобилния оператор Миланов притежава и апартамент на 5-ия етаж. Към 20:30 ч. на 30 декември синът на Пламен се е качил в апартамента и е открил двамата мъртви. Официална информация от МВР, относно версиите за случилото се и самоличността на жертвите, се очаква днес, се казва в информацията на БГНЕС.

Миланов неколкократно е алармирал за възможна опасност за живота му. Неговите показания бяха ключови за ефективните присъди на бившите барети Пламен Галев и Ангел Христов, т.нар. братя Галеви. Те бяха осъдени съответно на 7 и 5 години затвор от Софийския апелативен съд през 2011 година. От решението ставаше ясно, че двамата са принудили Миланов да им прехвърли 50% от таксиметровата компания „Сити транс” ООД, както и да им дава половината от месечния си оборот. БГНЕС припомня, че бившите барети са обявени за издирване от Интерпол от 8 май 2012 г. Двамата избягаха, когато трябваше да влязат в затворническото общежитие в село Самораново, за да изтърпят по 5-годишна присъда за създаване на организирана престъпна група.

Бензинови изпарения са предполагаемата причина за смъртта в Дупница на един от основните свидетели по делото срещу братя Галеви, съобщи БНР. Собственикът на таксиметрова компания Пламен Миланов и 35-годишната негова служителка са починали вследствие на задушаване. Полицията не е открила следи от насилие. Телата са транспортирани в столичната Съдебна медицина, по случая е образувано следствено дело. 

В Битовия комбинат в центъра на града, бизнесменът е държал канцеларии в апартамент и психолаборатория за кандидат шофьори. На етажа е намерен бензинов генератор, който се е използвал за захранване на отоплителната система. Предполага се, че бензиновите изпарения, които вместо навън са влизали в помещението, са довели да задушаването на Миланов и счетоводителката му.

Миланов, който беше един от петимата основни свидетели по делото срещу Братя Галеви за създаване на организирана престъпна група, често е казвал, че се страхува за живота си. Той е бивш полицай от охраната в затвора  в Бобов дол, собственик на частно радио в Дупница, имал е и бизнес с имоти. Има 4 деца от два брака, починалата с него служителка има едно дете. 
Двойната смърт е най-коментираната тема в Дупница в навечерието на новогодишния празник, има доста интерпретации и догадки по случая, официалната информация е много оскъдна.