Творци с изложба за Вежди Рашидов

Арт и Стил

28-12-2015, 15:05

Снимка:

Министерство на културата

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рашидов ще помага за ремонта на патриаршеската катедрала

Трогнат съм от красивия жест, каза министърът на културата

Изложбата-изненада "Поздрав за Вежди", организирана от именити български художници за рождения ден на Рашидов, ще гостува в столичната Галерия "Средец" на бул. "Ал. Стамболийски" № 17 до 15 януари 2016 г.

„Щастлив съм, че толкова прочути и талантливи автори направиха красив жест за мен, тяхната подкрепа ми дава страшно много сили и вяра. Пожелавам на всички тях да са живи и здрави, да имат и една още по-добра и успешна творческа година. Иска ми се да пожелая и на всички хора на изкуството същото – от здравето наистина по-важно няма!”, сподели министър Вежди Рашидов, след като разгледа днес нестандартната експозиция.

И призна емоционално:“Трогнат съм от красивия жест на моите приятели и колеги, това наистина е най-хубавият подарък за рожден ден, който някога съм получавал“. Изложбата включва  живопис и скулптура и е отворена безплатно за всички ценители на изкуството, информират от министерството на културата. 

Както е известно, Вежди Рашидов претърпя операция в Германия, но вече се завърна в София. Авторите на изложбата Емил Стойчев, Светлин Русев, Крум Дамянов, Валентин Старчев, Захари Каменов, Любен Генов, Николай Янакиев и Свилен Блажев искат да пожелаят на приятеля и колегата си скорошно оздравяване и завръщане на работа.