В БФС очакват приходи през 2016 за 12 милиона лева

Включени са 297 събития и турнири организирани от футболната централа на територията на България

Българският футболен съюз очаква близо 12 милиона лева приходи през следващата година. Това стана ясно от публикуваната на сайта на централа информация, която касае бюджета за 2016 година.

На свое редовно заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз взе следните решения:
- Одобрява проекта за бюджет на БФС за 2016 г., в който се очаква приходната част да възлиза на 11 311 000 лв. Близо 4 млн. лв. от тях ще се получат от тв права за мачовете на "А" националния отбор на България, а още толкова се очакват по програми за подпомагане на националните асоциации от ФИФА и УЕФА. През 2016 г. Българският футболен съюз планира за похарчи малко над 3 млн. лв. за подготовка, тренировъчен процес и участие в международни мачове за всички национални отбори. Малко над 1 млн. лв. ще се инвестират в развитие на футболната игра – детско-юношески футбол, женски футбол, Грасруутс, елитни юношески групи, футзал и плажен футбол.

Малко над 1 млн. лв. ще се инвестират в семинари за обучение на съдии, развитие по Съдийската конвенция на УЕФА, лицензиране на клубове, международна дейност и добро управление – програми за развитие на "Електронно първенство" и електронизация на архива и статистиката на българските първенства в професионалния футбол. 835 000 лв. са наобходими за изплащане на наеми за помещения на Националния стадион "Васил Левски", както и за ползване на съоръжението за мачове на националния отбор. В тази сума са включени и административните разходи за транспорт, интернет, телефони, ток, вода, отопление, данъци и такси, техническа поддръжка, сувенири, календари и т. н.

- Одобрява спортния календар за 2016 г., в който са включени 297 събития и турнири, организирани от Българския футболен съюз на територията на България.