ЧЕЗ отчита електромерите на 2 и 3 януари

Портфейл

27-12-2015, 11:58

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Графикът на отчитане е на сайта на дружеството

ЧЕЗ Разпределение България ще отчита електромерите и през почивните дни на 2 и 3 януари. По този начин ще бъде спазено изискването срокът на отчитане да не надвишава 31 дни, съобщават от компанията.

Над 580 служители на ЧЕЗ ще работят през почивните дни в началото на януари 2016-а.

От компанията призовават гражданите да осигурят достъп до електромерите, за да може да бъде отчетено използваното количество енергия. Директорът „Мерене и управление на данните“ в ЧЕЗ Разпределение България Илиян Мутафчиев обяснява, че в случаите, в който достъп не е осигурен, фактурата ще бъде формираната на база потреблението през аналогичен предходен период. „Дружеството гарантира спазването на максимален период на отчитане от 31 дни“, категоричен е той.

От електроразпределителното дружество отбелязват още, че битовите и малките стопански клиенти, до чиито електромери няма достъп без тяхното присъствие на място и попадат в този период на отчитане, имат възможност да отчетат сами показанията на електромерите си и да декларират показанията на денонощната информационна линия 0700 10 010, по електронната поща на адрес zaklienta@cez.bg,на факс (02) 8959 667 или в Центровете за обслужване на клиенти.

Тези, които желаят да направят самоотчет, трябва да съобщят данните от измервателния уред по всички тарифи, клиентския си номер, датата на отчитане, трите имена на титуляра на партидата и адреса на обекта, за който декларират показания, става ясно още от съобщението на ЧЕЗ.

На сайта на дружеството www.cez-rp.bg може да бъде намерен графикът на отчитане, поясняват още от компанията.