Берое отстъпи на Лукойл Академик

Спорт

24-12-2015, 11:23

Снимка:

община стара загора

Автор:

starazagorautre

Всичко от Автора

Най-резултатен за Берое за пореден път бе Еврик Гари с 20 точки

Отборът на Берое отстъпи със 69:78 на шампиона Лукойл Академик в среща от 12-я кръг на Vivacom национална баскетболна лига. Старозагорци изиграха слабо първо полувреме, но бяха повече от убедителни в четвъртата част и изпуснаха възможността да поднесат една от големите изненади на първенството.

През първите 20 минути и двата тима допуснаха серия от грешки най-вече в играта в нападение. Домакините обаче си осигуриха комфортна преднина още в първата четвърт, която спечелиха с 10 точки разлика - 21:11.

През втората част баскетболистите на Берое продължиха с неубедителните си прояви и бяха на път да запишат и антирекорд по допуснати грешки. Това позволи на играчите на Лукойл да вдигнат разликата на 21 точки след третата четвърт.

В началото на четвъртата част обаче играчите на Берое показаха, че не случайно заемат третото място в класирането. Старозагорци не допуснаха нито една грешка в играта си, записаха серия от 21:7 и намалиха изоставането си на четири точки три минути преди финалната сирена. Две последователни тройки на опитния Филип Виденов и борба в нападение на Димитър Димитров осигуриха 12-ия пореден успех на шампионите в първенството.

Най-резултатен за Берое за пореден път бе Еврик Гари с 20 точки. Още 14 добави Остин Барнс. За Лукойл Академик с 23 точки се отчете Филип Виденов.