МРРБ получи за Коледа от кабинета допълнителни 46 млн.лв.

Портфейл

24-12-2015, 06:55

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ще ремонтират софийската математическа гимназия, слагат енергоспестяващо осветление в община Годеч

Допълнителни 46 млн. лв. отпусна правителството на Министерството на регионалното развитие и на няколко общини ден преди Коледа, пише в. "Труд". По оперативна програма “Транспорт” 2007-2013 г. МРРБ получи допълнително 36.6 млн. лева.

Останалите средства са разпределени между няколко общини за реализиране на проекти, свързани с подобряване на инфраструктура. По бюджета на Столичната община се предоставят 7 млн. лв. за промяната на трамвайното трасе по бул. “Ген. Скобелев” от бул. “Христо Ботев” до бул. “Витоша”.

Разчетени са допълнително и половин милион лева за дейности, свързани с ремонт и оборудване на Софийската математическа гимназия “Паисий Хилендарски”. По бюджета на община Горна Оряховица са предвидени 900 хил. лв. за ремонт на улици на територията на общината. Община Етрополе получава почти 435 хил. лв. за допълнителни строително-монтажни работи за подмяна на водопровод и канализация на вътрешната ВиК мрежа града, за изграждане на нов трафопост и две външни кабелни линии. Пари ще има и за допълнителни строително-монтажни работи на спортен комплекс “Чавдар”, както и за основен ремонт на централния градски площад.

За община Годеч са предвидени 220 хил. лв. за ремонт на сградата на общината и за подмяна на уличното осветление с енергоспестяващи крушки. По бюджета на община Добрич са преведени 200 хил лв. за модернизация на техническата база на стадион “Пионер”.