Министър Кралев: Ако създадем условия на колкото се може повече деца да спортуват, успехите ще дойдат от само себе си

Става въпрос за здравето на децата ни, а не за медали

„В последните 25 години в българския спорт има сериозни пропуски“, коментира министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред Илиана Беновска в празничното й предаване „Беновска пита“. „Досега акцентът винаги е бил върху професионалния спорт, забравихме, че подготовката на спортистите започва от училище“, добави той.
Според него часовете по физическо възпитание са силно подценени. „Става въпрос за здравето на децата ни, а не за медали. Ако създадем условия на колкото се може повече деца да спортуват, успехите ще дойдат от само себе си“, каза министър Кралев. По думите му това е и основната цел пред управляваното от него министерство.
Той поздрави радио К2 за годишнината му, а на създателката му Илиана Беновска и колегите й пожела да бъдат все така критични и да представят случващото се обективно, без да натрапват позиции. Красен Кралев сподели, че първото му интервю като министър е било именно в К2 с Илиана Беновска и го е приел като своеобразен изпит, защото е знаел, че няма да получи медиен комфорт.
„Не съм аз този, който трябва да дава оценка за работата на правителството, тя се дава от избирателите. Ние дойдохме на власт с една задача - да успокоим държавата, да я стабилизираме, да започнем важни реформи. Мисля, че до момента се справяме“, каза в предаването Красен Кралев.