Гуардиола: Анчелоти е невероятен треньор и изключителен човек

Ще говоря за бъдещето си след срещата с Хановер

Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола потвърди, че е взел решение за бъдещето си. Испанският специалист даде пресконференция преди утрешния мач на тима срещу Хановер, но не разкри какви са намеренията му.

Той има договор с баварците до края на сезона, но до момента не е разкрил намеренията си. Гуардиола преди дни разкри, че ще обяви плановете си след последния мач на Байерн за годината. Президентът на мюнхенския гранд Карл-Хайнц Румениге вече е информиран за решението на треньора.

„Кале знае абсолютно всичко. Клубът, Румениге и аз неколкократно обявихме, че ще говорим по темата едва след последния ни мач за годината срещу Хановер. Няма промяна в тези планове. В момента съм фокусиран върху предстоящия двубой и разузнавам играта на съперника“, заяви Гуардиола.

В последните дни усилено се твърди, че испанецът ще напусне Байерн през лятото. Днес испанските вестници „Ел Паис“ и „Марка“ потвърдиха новината, позовавайки се на сигурни източници. Списание „Кикер“ пък излезе с информация, че Карло Анчелоти е заявил пред свои приятели в Италия, че на 90% е сигурно, че ще поеме баварците.

„Карло е невероятен треньор и изключителен човек“, заяви Гуардиола и потвърди, че след мача в събота ще пътува за Испания, за да посрещне Коледа със семейството си.

Очаква се официалната информация за бъдещето на 44-годишния специалист да бъде обявена в неделя или понеделник, а това означава, че Гуардиола няма да присъства на пресконференцията. Това още повече затвърждава мнението, че той ще напусне Мюнхен след тригодишен престой.