СТК присъди служебно 3:0 за Левски срещу Литекс

Всички резултати на изхвърления от "А" група тим на "оранжевите" ще бъдат анулирани

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз присъди служебна победа за „Левски” над Литекс с 3:0 за прекратената среща от 20-ия кръг на „А” група. Още тази сутрин пред БЛИЦ председателят на спортно-техническата комисия към БФС Неделчо Михайлов обяви, че това ще се служи и „сините” ще вземат служебно 3:0.

Победата на „сините” обаче ще бъде без абсолютно никакво значение, защото Михайлов обяви пред БЛИЦ, че всички резултати до момента на изхвърления от „А” група Литекс ще бъдат анулирани.

„По наредба всички резултати на отбора до момента през есенния полусезон се анулират. Гледа се деянието кога е извършено, а не кога е взето решението на Дисциплинарната комисия”, заяви Михайлов.

Въпросът, свързан с евентуалното анулиране на резултатите на ловчанлии обаче ще бъде разгледан, когато процедурата окончателно приключи. Литекс има 7-дневен срок да обжалва пред Апелативната комисия, а от клуба обявиха, че ще гонят до последно интереса си.

Решението на Спортно-техническата комисия от 17.12.2015 г.:
СТК при БФС след като разгледа инцидента с прекратяване на срещата от 20 –ти кръг на „А” ФГ между отборите на ПФК"Левски" Сф и ПФК "Литекс" Ловеч на основание чл. 24, ал.9 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС анулира отбелязания в срещата гол на ПФК „Литекс” Ловеч и присъжда служебен резултат 3 : 0 в полза на ПФК „Левски” София.

Последващи санкции относно Решението на ДК при БФС от 17.12.2015 година ще бъдат разисквани от СТК на свое следващо заседание след приключване на процедурите по обжалване и след окончателно и влезнало в сила решение по инцидента.