Барселона на финал за Междуконтиненталната купа с Ривър Плейт в Йокохама

Луис Суарес с хеттрик за 3:0 срещу Гуангджоу

Барселона се класира за финала на Световното клубно първенство в Япония след победа с 3:0 над първенеца на Азия - Гуангджоу Евъргранде.
 
Каталунците се справиха без контузените Меси (проблем с бъбреците) и Неймар (разтежение), а без тях в герой се превърна Луис Суарес. Уругваецът отбеляза хеттрик, с което стана първият с подобно постижение в историята на турнира.
 
Двата тима започнаха предпазливо двубоя и през първите минути липсваха реални опасности пред двете врати.
 
Барселона пропусна да открие резултата между 21-ата и 31-ата минута, когато Мунир Ел Хадади пропиля две положения.
 
Тежка контузия на левия бек на Гуангжоу Жен Зоу, който счупи глезен след контакт с Дани Алвеш в 33-ата минута, пообърка играта на китайците и те допуснаха гол малко след това.
 
Силен удар на Иван Ракитич не бе отразен добре от вратаря на азиатците в 39-ата минута и Луис Суарес направи добавка.
 
Гуанджоу изпусна да изравни в следващата атака, когато удар на Паулиньо бе отразен от Клаудио Браво.
 
Минути след подновяването на играта Андрес Иниеста изведе Суарес зад гърба на китайската отбрана, уругваецът спря топката с гърди и от въздуха я прати в мрежата за 2:0.
 
Каталунците направиха резултата класически в 67-ата минута, когато Мунир падна в наказателното поле, а Луис Суарес реализира от дузпа.
 
До края на срещата Гуанджоу не успя да организира голова атака и ще спори за бронзовите медали с японския Санфрече (неделя, 9:00 часа). Финалът между Барселона и Ривър Плейт също е в неделя от 12:30 часа.