Пътуванията на българи в Германия с 10-процентов ръст за последната година

Общество

16-12-2015, 15:58

Снимка:

pixabay.com

Автор:

AMG

Всичко от Автора

Още по Темата:

395 000 българи почиват в Германия

С близо 10 на сто са се увеличили пътуванията на българи към Германия през последната година. През 2014г. Германия е била третата най-предпочитана от българите дестинация след Турция и Гърция. Това обяви маркетинг мениджърът на Туристическия борд на Германия за България и Балканите Кристиян Салай на пресконференция в София.  
През миналата година 395 хиляди българи са посетили Германия и са реализирали  близо  276 хил. нощувки. За деветте месеца на тази година броят на нощувките в хотели на българи е надвишил 210 хиляди. Проучванията показват, че въпреки че Германия традицонно се възприема като място за бизнес, 56% от европейските й гости я посещават с цел туризъм, а едва 25% заради командировка.
19% от българите, посещавали страната, са пътували с кола, а 52 на сто -  със самолет. 98% от пътуванията са били за повече от 4 нощувки като средно нашенци са реализирали 13 нощувки и са изхарчили по 529 евро за пътуването си. През миналата година нощувките на българските граждани в Германия са със 125% повече от тези, направени през 2008 година. Прогнозите сочат, че до 2030 година нощувките на българите ще достигнат 500 хиляди.
Сайтът на Германския туристически борд, чрез който се осъществява реклама на страната, е преведен на 30 езика, включително и на български.
Всяка година страната акцентира върху специфичен продукт за реклама. 2015 г. е посветена на традициите, обичаите и кулинарията. През 2016 г ще се акцентира върху природните забележителности. Година по-късно в страната ще има редица събития, отбелязващи 500-годишнината от реформацията на Лутер, обясни Тияна Джуричич, представител на Туристическия борд на Германия.

За Туристическия борд на Германия DZT

Туристическият борд на Германия (DZT), с основно седалище във Франкфурт на Майн, е националният борд по туризъм в държавата. Той представлява туристическата дестинация Германия в съответствие с решение на Федералното министерство на икономиката и енергетиката (BMWe) и се подпомага от ведомството в съответствие с решение на Бундестага на Германия. Туристическият брод на Германия DZT разработва и комуникира стратегии и продукти с цел развиване на положителния имидж на Германия като туристическа дестинация в чужбина и насърчаване потока от туристи към Германия. За тази цел бордът поддържа 30 представителства в цял свят. Подробна информация ще намерите на адрес www.germany.travel/presse