„Природата за хората и регионите“ излезнаха с изявление за днешните протести

Региони

15-12-2015, 16:19

Снимка:

AMG

Автор:

AMG

Всичко от Автора

„Природата за хората и регионите“  излезнаха с позиция за протестите днес.

Ето цялото изявление:

 

От Национална гражданска коалиция „Природата за хората и регионите“ призоваваме Министерския съвет и парламента за спешни законодателни промени в Административнопроцесуалния кодекс. С новите текстове да се прекрати порочната практика, която допуска зелени НПО, срещу символична съдебна такса от 10 лева, да блокират и провалят инвестиционни проекти на държавата, общините и бизнеса

 
За пореден път, отново в центъра на София, тази вечер протестират зелени неправителствени организации. Сега са недоволни от съдебната реформа. Но за да има екологична нотка, организаторите са включили и незаконната сеч.
Бракониерският дърводобив е проблем на страната ни не от днес, а от 10-15 години. През всичкото това време зелените не организираха нито един митинг по този повод. Специализацията им е, за да ги забележат, да блокират кръстовища в центъра на София, разбира се, в седем часа вечерта, за да могат телевизиите да излъчват техните уж екологични протести. Въпреки наситеното медийно присъствие, от изборите през последните десетина години съвсем ясно се видя, че хората не им вярват и не споделят техните идеи. С манипулациите и фалшификациите си зелените докараха нещата дотам, че  „еколог“ и „природозащитник“ в България да бъде мръсна дума. Днес тя олицетворява малка група от хора, които точат еврофондовете, участват в нагласени обществени поръчки и защитават клиентелистки интереси. Циничното е, че използвайки либералната съдебна система, срещу която довечера ще протестират, те налагат екологичен рекет и терор върху държавата, общините и бизнеса.
Според официалните данни и по техни признания в медиите, зелените водят над 1000 дела срещу инвестиционни проекти. Всичко това се случва, защото законодателят и съдебната система, са им дали тази огромна възможност. Срещу минимална такса от 10 лева всяка НПО може да заведе дело, с което да забави и провали бизнес начинанията, не поддаващи се на техния рекет.
Ние от Национална гражданска коалиция „Природата за хората и регионите“ призоваваме Министерския съвет и Парламента за спешни законодателни промени в Административнопроцесуалния кодекс , с които да се прекрати тази порочна и убийствена за българската икономика практика за безкрайно водене и точене на дела от неправителствени зелени организации.