Целостта на Реформаторския блок се кове на "Раковски" 134

Днес ще се изясни и кой напуска парламентарната група, и кой - не

Лидерите на всички партии от РБ и техните заместници се събраха на Изпълнителен съвет на бул. "Раковски" 134 в столицата. Радан Кънев и Петър Москов дойдоха поотделно.


Повечето от лидерите на партиите в Реформаторския блок (РБ) обявиха преди началото на Изпълнителния съвет на блока, че вярват в неговото единството и в това, че разумът ще надделее. Това заявиха пред журналисти Божидар Лукарски, Корман Исмаилов и Николай Ненчев.


"Блокът е силен, когато е по-голям и по-единен. В тази поска ще продължим да работим и затова разбирайте нашето мълчание до момента като усилие и действие в тази посока", каза лидерът на НПСД Корман Исмаилов преди срещата. Той посочи, че позицията им е РБ да бъде максимално консолидиран, единен и силен.


Депутатът Румен Христов заяви, че се надява да останат заедно. Надявам се да останем единни и да продължим заедно. Това каза зам.-председателят на СДС Румен Христов преди срещата между 5-те партии от Реформаторския блок пред сградата на СДС.


Във връзка с приоритетите, които вицепремиерът Меглена Кунева иска от 5-те партии да подпишат Христов заяви, че все още не е имал възможност да ги чуе и не ги е прочел. Христов изрази надежда, че Реформаторският блок ще остане единен. "От 20 години съм в политиката и опозицията не ме плаши", каза още зам.-председателят на СДС.


С категоричното "да" и Божидар Лукарски отговори на въпроса дали ще се запази целостта на блока.
Радан Кънев и Меглена Кунева отказаха коментари.

Днес ще стане ясно и колко от депутатите на блока ще подадат заявление за напускане на парламентарната група в деловодството на Народното събрание. До момента не го е направил нито един, включително обявилите се вече за опозиция Радан Кънев и Гроздан Караджов.