Плашили Цацаров с разстрел

Най-доброто от печата

14-12-2015, 06:34

Снимка:

novanews.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Той отказал на НСО повече охрана и бронирана кола

Сотир Цацаров е обект на смъртни заплахи от това лято, научи “24 часа” от разследващи.

Те обаче са станали особено интензивни през последните седмици, в които се гледаха промените в конституцията.

Заплахите са по телефон, мейл и чрез пощата. Писмата са налепени с букви от вестници, за да се идентифицират по-трудно изпращачите. Общото им послание е, че публичните прояви на главния прокурор се следят и той ще бъде разстрелян.

“Главният прокурор не е с увеличена охрана, нито се движи с брониран автомобил”, каза лаконично шефката на пресцентъра на Сотир Цацаров Малина Александрова.

При посещението на Цацаров във Варна в петък за работна среща с прокурори в Съдебната палата бе получен сигнал за бомба. Въпреки това разговорът с шефа на обвинителите бе проведен, защото никой не напусна сградата.

Цацаров е заплашван лично, както и семейството му, научи още “24 часа”. Източници от МВР и НСО потвърдиха неофициално и допълниха, че проверките са установили, че степента на опасност е висока.

Държавната служба за охрана е предложила на главния прокурор да му бъде увеличена охраната, както и да се движи с брониран автомобил. Цацаров обаче отказал.

Сред обвиняемите, чиито разследвания се наблюдават лично от главния прокурор, са Цветан Василев, Гриша Ганчев, Волен Сидеров, Веселин Марешки, Станимир Флоров, групата на Килърите, имамите от Пазарджик, както и съдии и прокурори от София и страната. Делото срещу Филип Златанов, който бе осъден условно въпреки искането на прокуратурата за ефективна присъда, също бе сред наблюдаваните от главния прокурор.

От НСО заявиха пред “24 часа”, че са “взети всички необходими мерки за сигурността на охраняваното лице”. Според закона мерките за сигурност се определят от комисия, но решенията ѝ са класифицирана информация. Съставът на комисията се определя от президента.

От МВР отказаха всякакъв коментар.