БСП внася след Нова година вот на недоверие

Политика

13-12-2015, 14:31

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Червените щели да поставят на изпитание опозиционността на ДСБ

Веднага след Нова година БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета. Това съобщи по БНР  зам.-председателят на ПГ на БСП лява България и депутат Корнелия Нинова.
„Сега ще поставим опозиционността на ДСБ на изпитание и ще видим дали те ще подкрепят този вот. Една от темите ще бъде здравеопазване и ще видим дали те са опозиция или всичко е цирк”, каза зам.-председателят на парламентарната група на БСП.
„Решението на ДСБ да излязат в опозиция е политическа шизофрения”, коментира Нинова. По думите ѝ те излизат в опозиция, при положение, че са в Реформаторския блок, който обаче подкрепя управлението.
„Дори се заговори, че те били единствената опозиция, при положение, че те подкрепяха дясната политика на ГЕРБ”, възмути се тя.
Нинова припомни, как ДСБ са подкрепили 16 милиардния заем, бюджета със замразени социални плащания, спорните здравна реформа и образователна реформи.
„Всичко това се случи с гласовете на ДСБ и изведнъж, за една нощ, те станаха опозиция. А решението Москов да остане в кабинета ясно доказва, че правителството не е съставено на политически принцип, а е клуб по интереси”, категорична е Нинова.
Тя подчерта, че БСП не желае да участва в това управление и остава в опозиция.
Предстои нов сблъсък между ГЕРБ и БСП, но досега лявата партия винаги е в ролята на губещ.