Съпругата на Том Ханкс пребори рака

Холивудската актриса с български корени - Рита Уилсън обяви страхотната новина, че е преборила рака на гърдата.

Съпругата на Том Ханкс съобщи през април, че трябва да претърпи двойна мастектомия, след като научава тежката диагноза рак на гърдата. Сега, няколко месеца по-късно тя съобщава, че всичко е зад гърба й и вече е напълно възстановена.

"Преборих рака. Сто процента здрава съм", призна актрисата пред The Hollywood Reporter. Рита обясни, че жените трябва да си обръщат повече внимание на здравето и даде пример със себе си – едва след втората биопсия й е бил открит рака.

Лекарите заявиха, че нейното възстановяване се дължи на факта, че ракът е открит в ранна фаза. Самата Уилсън признава, че редовно следяла здравословното си състояние, защото вече е била наясно, че е носител на гена BRCA1, което означава, че вероятността да развие онкологично заболяване е над 80%. 

Тя за кратко напуска сцената. "Трябваше да спра да играя в мюзикъла "Риба в мрака" заради здравословни проблеми", признава Уилсън. "Чувствам се наистина благословена и много щастлива", заявява тя пред сп. People. "Една от причините да продължа работата е, че аз искам да покажа на хората, че може да имат рак, но да продължат да правят това, което обичат и това не е смъртна присъда, както много хора го приемат".