Русенският университет с награда от Еразъм+

Новините

12-12-2015, 14:01

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Учебното заведение ще работи по програмата за мобилност с Албания, Армения, Казахстан, Китай и Палестина

Русенският университет е един от петте университета в България, наградени за успешна работа по програма Еразъм+ с почетен знак и сертификат.

Наградата беше връчена от изпълнителния директор на Центъра за развитие на човешките ресурси (Национална Еразъм агенция), г-жа Мануела Радева, по време на валоризационна конференция под наслов "Успешно начало" за постигнатото по програма Еразъм+ през академичната 2014-2015 година, която се състоя в София. 

На конференцията бяха присъдени награди за успешно изпълнение на проекти по програма Еразъм+ на университети, училища и неправителствени организации.

В своето приветствие към участниците в конференцията министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев отбеляза, че програмата за образование, обучение, младеж и спорт Еразъм+ е единствената, която подкрепя всички сектори на образованието – училищно образование, висше образование, професионално образование, обучението на възрастни, младежкия сектор и спорта.

През 2015 г. средствата за мобилност във висшето образование са близо 9,5 милиона и се очаква през 2016 г. те да бъдат завишени с 10 %. За пръв път през академичната 2015/2016 г. започна осъществяването на мобилност със страни-партньори извън досегашните 33 програмни страни.

В резултат от проекта на Русенския университет е отпуснато финансиране за мобилност с Албания, Армения, Казахстан, Китай и Палестина.