В ДСБ надделявало мнението за напускане на коалицията

Политика

12-12-2015, 10:15

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Това заяви в предаването „Събуди се” ген. Атанас Атанасов

„Искам да кажа на приятелите и съпартийци, че Атанасов няма да ви разочарова и ще видите това в следващите дни”, заяви в предаването „Събуди се” ген. Атанас Атанасов от ДСБ.
„Днес се събира ръководството на партията. Направили сме своите проучвания. Огромното мнозинство от нашите членове са опозиционно настроени, страшно са разстроени от това, което се случи. Длъжни сме да се съобразим с тези настроения. Сигурен съм, че лидерът на партията Радан Кънев ще бъде последван от всички”, заяви Атанас Атанасов. „Изразявам мое мнение на база на проучвания в партията. Надделява мнението да се напусне коалицията", заяви генералът.
Той обаче допълни, че не знае какво ще бъде решението на здравния министър Петър Москов.
„От една страна започна тежка реформа, иска да върши работа, от друга страна е десебар”, коментира Атанасов.
По думите му в ДСБ били тежко разочаровани, че в тази тежка битка коалиционните им партньори абдикирали.
 „От това правителство излязоха двама министри Веселин Вучков на МВР и Христо Иванов на правосъдието, защото отказаха на Борисов да обслужват главния прокурор Цацаров. Това е истина за тези две оставки”, заяви Атанас Атанасов. 
Атанасов хвърли обвинения към АБВ.  „Ролята на слуга бе поверена на Георги Първанов”, заяви Атанас Атанасов. По думите му Първанов накарал неговите депутати да внесат предложение за по-различно разпределение на квотите във ВСС. Според Атанас Атанасов Георги Първанов има зависимости.
„Генерал Атанасов никога не говори празни приказки”, предупреди той и обеща нови разкрития.